Expert in Board support

Board support voor de professionele Commissaris

De professionele Commissaris
De rol van de Commissaris wordt steeds intensiever, alsmede de voorwaarden die aan haar of zijn functioneren worden gesteld. De trend is dat er steeds meer professionele Commissarissen actief zijn die zich volledig richten op het toezichthouden. Zeker wanneer er sprake is van meerdere (internationale) commissariaten vraagt dit om onafhankelijke en goed gestructureerde ondersteuning.

Onafhankelijke support
Met een uitstekende reputatie bij non executives regel ik graag al uw organisatorische zaken zodat u zich als Commissaris kunt richten op de inhoud van uw rol. Ik ben nauw betrokken geweest bij een aantal bedrijfs acquisities, o.a. van Grontmij N.V. en Rodamco. Met mijn inzet bent u verzekerd van professionele ondersteuning, discreet en betrouwbaar. Ik maak gebruik van een veilige IT infrastructuur waar u een eigen account kunt laten aanmaken zodat uw vertrouwelijke emailverkeer niet via bijvoorbeeld gmail of hotmail verzonden hoeft te worden.

Algemene Vergadering van Aandeelhouders
Ik verzorg ook graag de notulen van de AVA en uw Raad van Commissarissen. Bij piekmomenten zoals in geval van overnames wanneer er vaak vergaderd wordt in een kort tijdsbestek en er behoefte is aan een onafhankelijk externe verslaglegger. Nutreco, Grontmij, Ordina en BAM gingen u al voor met AVA verslaglegging.

Interessant voor u?
De 10 trends met betrekking tot de veranderende rol van de Commissaris

Van de bijeenkomsten georganiseerd door NKCC in samenwerking met o.a. Governance University, Van Doorne, BDO en Deloitte heb ik in samenwerking met het NKCC samenvattingen gemaakt. Klik op de titel om te downloaden.

2011-11-28 Hoe gaan we het beter doen?
2011-09-01 Uitdagingen in de RvC - problemen en oplossingen?
2011-06-22 Geen gezag zonder gezicht - het belang van zelfevaluatie
2010-21-09 Interventiemogelijkheden van het bestuur en de raad van commissarissen; het juridisch kader
2010-10-07 Communicatie tussen commissaris/toezichthouder en accountant rondom interventie
2010-09-01 (Non)Interventie door commissarissen en toezichthouders
2010-06-10 Handen af of Mouwen opstropen (NKCC i.s.m. Krüger & Partners)